BMX i OS

Cykling som har en lång historia och har varit en del av de olympiska spelen (OS) sedan 1896. Däremot har den lite mer moderna varianten av cykelsport, BMX, bara varit med som en helt egen OS-gren sedan året 2008. Detta var det året som OS hölls i Peking. Sporten fick komma med i mästerskapen efter mycket påtryck från framför allt det amerikanska BMX-förbundet, som hade gjort ett mål av detta sedan flera år tillbaka.

bmx-raceMånga tycker som bekant om att följa OS av flera olika anledningar. Till exempel kanske man helt enkelt stöttar sitt land och vill se sina landsmän lyckas. Men många andra följer OS för att de vill ha lite underhållning under kalla vinterdagar eller heta sommarnätter. För att spetsa till denna underhållning lite extra brukar många även satsa pengar på alla de olika odds som erbjuds under de veckorna som mästerskapen håller på. 

Det som gör just BMX som gren i OS så spännande och rolig att följa är att det finns så många olika typer av discipliner och typer av banor som de tävlande kan utsätta sig för. Detta gör att BMX är en väldigt utmanande och varierande sport som har blivit populär bland många åskådare världen över. När OS i London pågick var det Maris Strombergs från Lettland som vann finalen. Han ledde från start till mål vilket gjorde många förvånade eftersom han inte hade speciellt imponerande resultat i tävlingarna innan. Vi väntar alla spänt för näsa sommar OS. Vill man veta de senaste sportnyheterna om kommande tävlingar kan man alltid titta in på officiella tävlingssidor eller sajter som erbjuder nyheter inom sport. Se till att markera i din kalender när vilka olika typer av tävlingar inom BMX kommer att hållas under nästa OS, för att ta del av denna underhållning.