Säker på BMX:en

shutterstock_258213086

BMX är en fritidsintresse för många, men det gäller att se till att man kör säkert, speciellt om man är ny till det.

Att ha på sig skydd är ett av de bästa och enklaste sätten att undvika skador som kan komma från att hålla på med BMX, låt oss titta lite närmare på vad det är för skydd som man borde skaffa.

Hjälmen

Hjälmen är såklart livsviktig, även när man cyklar på en vanlig cykel är det ju rekommenderat att man har hjälm, så det är ju föga förvånande att man ska ha det när man håller på med BMX. Här gäller det att ha en hjälm med så kallad fullface. Dessa har en skyddsbåge för käkpartiet och liknar de som används i motorcross, men den är något lättare.

Handskar

Man kommer att strula och ramla när man håller på med BMX, det är ganska oundvikligt, och då måste man kunna säkert ta emot sig. Har man inte på sig ett par bra skyddshandskar riskerar man en hel del skador på händerna.

Rygg- och bröstskydd

När man börjar med mer avancerade och farliga manövrar i BMX rekommenderas det starkt att man införskaffar ytterligare skydd, och rygg- och bröstskydd är några av de första på listan. Dessa skyddar en mycket väl om man skulle råka falla från högre höjder och för fall vid höga hastigheter.