Skojigt för hela familjen

Något som kan vara riktigt skojigt för hela familjen är att ge sig ut en söndag på cykelutflykt. Det är ett bra sätt att få umgås samtidigt som man får lite motion.

Se till att välja en cykel som kan passa för fler saker än en söndagsutflykt. En cykel till barn kommer att få bytas ut i och med att barnen växer, en cykel till en vuxen kommer att kunna hänga med längre. Oavsett så köp inte den allra billigaste då man gärna vill att det ska vara en viss kvalité på den cykel man köper.

Om du redan idag vet att du kommer att nyttja cykeln mer än på söndagsutflykter så kanske du ska kosta på dig en lite bättre cykel. Du kanske börjar att cykla till och från arbetet och vill ha en cykel som är bekväm på för stadscykling och för landsvägscykling.

Barn som kommit upp i 5-6 års ålder så kan de vara redo för att cykla på en cykel med två hjul, tidigare så kanske man får åka med i barnstol på mammas eller pappas cykel. Prova gärna några cyklar innan ni vet vilken storlek som kan passa till just ert barn.